Tibria Clover Z

Kutsumanimi: Tibri
Rotu, sukupuoli: Zangersheide, tamma
Väri: Ruunikko
Säkä: 168cm
Syntymäaika: 22.03.2020, M Layouts / raitatossu.net/mayflower
Omistaja, kotitalli: InkkuR. VRL-14959, Stall Lusö
Kasvattaja/Tuoja: Cloverley, Sveitsi

Rekisterinumero: VH20-272-0025, v-LN:
Painotus: este
Koulutustaso: ko helppo A, re 140cm

♡ KTK-II, EV-II, First Champion, 2 Star Prospect
♡ Kilpailee porrastetuissa, katso ajankohtainen pistetilanne rekisterisivulta.
♡ 06/2020 palkittu Estevarsojen laatuarvostelussa EV-II palkinnolla
♡ 29.04.2020 RHLA XXXIII tilaisuus First Champion, (75,000 %) 8.5 / 7 / 5 / 8.5 / 9 / 8.5 / 10 / 6 / 5
♡ 07/2020 KTK-II
Hevosen kuvat © Tomasz Siergiej

Suloinen Tibri oli ehtinyt kiertää jo lukuisia koteja, kun satuin huomaamaan sen myynti-ilmoituksen Alegren kautta. Olin jo jonkin aikaa etsinyt kokeneempaa estetammaa Lusön estejalostusta silmällä pitäen, joten ostopäätös oli helppo. Tibrin ja meikäläisen ensikohtaamisesta ei olekaan sen suurempaa satumaista tarinaa kerrottavaksi. Tamma tönötti Alegren pihassa kuljetussuojiin käärittynä. Jep, minäkin sorruin ostamaan hevosen pelkän esittelyn ja videon perusteella.

Tibri on kovin perusluokan hevonen. Sillä on takaan suku täynnä huippuhevosia, eikä se itsekään mikään mörkö ole, joskaan ei välttämättä myöskään se tallin kaunein, loistokkain hyppääjä, jumalaisin olento – eikä toisaalta onneksi myöskään se ponikirjojen kauhuratsu, joka suunnilleen syö ihmisiä lounaakseen. Ehei, Tibriä ei vaan kuvailla superlatiiveilla. Sen sijaan se on erittäin hyvä perushevonen. Sellainen, jonka olemassaolo ei ota kupoliin, mutta jonka kanssa harvoin pääsee aivan ekstaasimaisiin sfääreihinkään. Sen sijaan arki Tibrin kanssa on mutkatonta ja sujuvaa, juuri sellaista (melko) huoletonta hevosenomistajuutta, josta niiden Superlatiivi Hevosten omistajat voivat vain haaveilla.

Hoidettaessa Tibri on juuri sellainen peruspulliainen, jonka kanssa on ihan kiva toimia. Useimpina päivinä ei tarvitse neuvotella mistään, mutta vähän viitsimätön tamma kyllä saattaa olla esimerkiksi takasiaan nostelemaan tai aukomaan suutaan kuolaimia varten. Ei se mikään pystyynkuollut toki ole, Tibrin lempipuuhaa on tarkkailla kärppänä tallipihan tapahtumia ja kommentoida kaikkea matalasti pöhisemällä kuin mikäkin ori. Tammamaisia piirteitä Tibrillä on melko vähän, jos ollenkaan.

Kuten sanottua, Tibri on sitä harvinaista kultaista keskilinjaa: se on perusherkkä avuille ja sillä on keskimääräisen hyvät askellajit. Kyllä sen kanssa välillä väännetään taipumisista ja asetuksista, mutta toisaalta pohkeisiin se aina reagoi heti. Tamma on kuuliainen ja miellyttävä ratsastaa sillä ”ei tämä nyt erityisemmin säväytä, mutta tosi kiva silti”-tavalla. Tibri ei ole erityisen reipas sirosta ulkonäöstään huolimatta, ennemmin se hidastelee kuin syöksähtelee. Jos nyt jotain negatiivista, niin toisinaan Tibri ei suostu menemään johonkin nurkkaan, pelottavan esineen ohi tai muuten vaan jumittelee omiaan keskellä arvovalmennusta. Töitä Tibrin kanssa saa kyllä tehdä: sillä on varsin keskiverrot kokoamis- ja hyppykyvyt, joten ilmaiseksi siltä ei kannata odottaa suurta panosta. Toisinaan sitä toivoisikin, että Tibrin hulppeat sukujuuret näkyisivät edes hieman enemmän zangersheiden ratsastettavuudessa! Toisaalta, kuka sanoi, että hyvän urheiluhevosen pitäisi aina muistuttaa käsikranaattia?

 

Suku

i. VIR MVA Ch Tristan Clover Z
ZANG trn 170cm
KTK-I, ERJ-III, EV-II
Quality, 3 Star Prospect
ii. Torremolinos Z
zang trn 167cm
First Champion, 2 Star Prospect
iii. Torre Vieja Z
zang tprt 167cm
iie. Malèna de la Camorra Z
zang tprn 170cm
ie. Panama
holst rn 171cm
3 Star Prospect
iei. Canon
holst rn 169cm
iee. Paloma
holst rn 173cm
e. Melody Clover Z
zang trn 167cm
KTK-III, EV-II
First Champion, 2 Star Prospect
ei. Mic Mac
SF trn 168cm
Superior Grade, 2 Star Prospect
eii. Macintosh
sf trn 172cm
eie. Biancana
sf rn 165cm
ee. Sarotti Z
zang rn 166cmERJ-I, KTK-II, Laatu Tamma
eei. Siroco Z
zang rt 167cm
eee. B Romnia Z
zang trn 167cm
zang-t. Debbie Clover Z
s. 14.01.2021 i.: Dexter Clover Z om.: Meeri N. VRL-02160

InkkuR.

VRL-14959, vratsastuskoulu@gmail.com

Kyseessä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen, eli mikään sivuilla esitelty eläin, paikka tai tapahtuma ei ole oikea. Kuvissa esiintyvillä hevosilla ei ole mitään tekemistä sivulla annettujen tietojen kanssa.

♥ In English

This is a sim game stable and none of the presented animals, places or competitions are real.

Ulkoasu © Heidi / Pilvimarja 2022, muokkaus InkkuR. Taustakuva © FM-Photos, CC BY-NC-ND 2.0 Deed