Namys Shamble

Kutsumanimi: Santtu
Rotu, sukupuoli: newforestinponiruuna
Väri: punarautias
Säkä: 141cm
Syntymäaika: 01.07.2017, M Layouts / raitatossu.net/mayflower
Omistaja, kotitalli: InkkuR. VRL-14959, Stall Lusö
Kasvattaja/Tuoja: Namyshill

Rekisterinumero: VH17-027-0071, v-LN:
Painotus: este
Koulutustaso: ko Helppo A, re 130cm

Star Prospect
♡ Kilpailee porrastetuissa, katso ajankohtainen pistetilanne rekisterisivulta.
Hevosen kuvat © Kimberly Dunn CC BY-ND 2.0 Deed

Santtu on melko tyypillinen myöhään ruunattu poni: valtavan egon takana pilkistää haavoittuvainen ponipojan sydän, joka ei taatusti aukene ihan kenelle tahansa harjanheiluttelijalle. Santtu on kehittänyt kovan kuoren, jonka murtaakseen on uhrattava sangen paljon aikaa ja vaivaa. Ruuna ei anna helpolla kiinni pihatosta. Rumaa naamaakin Santtu osaa näyttää, eikä kaihda pelotella arimpia hoitajaehdokkaita hampaita naksuttelemalla ja uhittelemalla parin sentin päässä hoitajan hihasta. Saattaa antaa hyvinkin koppavan ensivaikutelman, sillä ruuna ei mielellään ota kontaktia uusiin ihmisiin. Loppujen lopuksi Santtu on ihan kiltti hoitoponi, kaiken uhittelun alla. Se ei vastustele harjaamista tai varustusta sen kummemmin, mitä nyt saattaa esitellä pullistelutaitojaan. Pohjimmiltaan Santtu kuitenkin nauttii rapsuttelusta ja kaikista muistakin hoitotoimenpiteitä, jos ne otetaan rauhassa ja ajankanssa kiirehtimättä. Mutta eihän Tosi-Äijä nyt sellaista voi ulospäin näyttää. Santtu saattaa purra puuta.

Tunnilla Santtu harvemmin herättää sen suurempaa huomiota, se ei esittele sirkusnumeroita sen enempää kuin loista kirkkaasti muita poneja upeammilla liikkeilläkään. Sillä on varsin keskiverrot liikkeet, joiden eteen joutuu tekemään rutkasti töitä. Ratsastajalle liikkeet tuntuvat helpoilta, jopa harjoitusravin harjoittelu tuntuu Santun kanssa vaivattomalta!

Santtu osaa perusasiat koulupuolella, mutta ei se kyllä mikään kouluponi ole. Santtu huiskii häntäänsä ja kiskoo ohjia kyllästyessään tai jos kokee ratsastajan pyytävän siltä liikaa tai liian epäselvin avuin – ja tätä tapahtuu melko usein! Santun selkään ei kannata mennä ilman kunnollisia ratsastushansikkaita, ainakaan koulutunnille. Santtu ei ole tallin helpoin poni läpiratsastettavaksi; pitkä vapaaneuvoksen auvo näkyy ja tuntuu. Santtu on joinakin päivinä kuin puupökkelö, joka ei suostu kunnolla edes asettumaan voltille saati pehmenemään peräänantoon – kokoamisesta nyt puhumattakaan. Talleilla tosin kiertää huhu pluskerhon tädistä, joka onnistui Mission Impossiblessa ja ratsasti Santulla kokonaisen kouluradan!

Jep, Santtu on esteponi. Aiemmin se on hypännyt metrikymppiä, mutta nykyisellään ylittää noin seitsemänkympin radat suuremmitta virheittä. Uskomme, että Santusta vielä kuoriutuu ruusukehai tallikisoihin! Sitä odotellessa edessä on hikisiä ratsastustunteja… Santtu hyppää varsin ketterästi, eikä ratsastajan tarvitse kuin ohjata se seuraavalle esteelle – Santtu kyllä muistaa vanhastaan kaiken. Ainoa ongelma on, ettei ponin kunto meinaa kestää. Heinämahainen poni hyytyy kesken radan ja pudottaa raville.

Santtu ei ole niitä poneja, jotka heräävät maagisesti henkiin maastoon lähdettäessä. Kyllä se tykkää maastoilusta, mutta väsyy melko nopeasti. Alkeismaastoissa ykkönen rauhallisuutensa ansiosta!

Santtu lastautuu traileriin kuin vanha tekijä, eikä se välitä ympäristönvaihdoksista tuon taivaallistakaan – eikä kyllä sen kokemuskilometreillä pitäisikään. Santusta saattaisi vielä hyvinkin tulla oiva oppimestari kisauuransa aloittelevalle ratsastajalle.


Suku

i. VIR MVA Ch Fanfar Shuffle
nf rnvkko 141cm
KTK-I
ii. Fanfar Unbeaten
rnvkko, 140cm
iii. Otherwise
iie. Creola Rival
ie. BT Squander
vkko, 139cm
iei. Winston II
iee. Endless Glory
e. Moreland Hildred
nf rt 141cm
ei. Moreland Hector
EVM, 143cm, rt
eii. Storm's Jerold
eie. Moreland Deidra
ee. Moreland Hayden
EVM, 141cm, rt
eei. Denholm Adventura
eee. Dolores

nf-o Pennilän Sylvester e. Aurelia BFH s. 05.12.2023

InkkuR.

VRL-14959, vratsastuskoulu@gmail.com

Kyseessä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen, eli mikään sivuilla esitelty eläin, paikka tai tapahtuma ei ole oikea. Kuvissa esiintyvillä hevosilla ei ole mitään tekemistä sivulla annettujen tietojen kanssa.

♥ In English

This is a sim game stable and none of the presented animals, places or competitions are real.

Ulkoasu © Heidi / Pilvimarja 2022, muokkaus InkkuR. Taustakuva © FM-Photos, CC BY-NC-ND 2.0 Deed